Szukaj produktu:

Wpisanie znaku 'spacji' zainicjuje wczytanie podpowiedzi.

Chcesz skorzystać ze szczegółowej wyszukiwarki?
Kliknij tutaj.


Szukaj w serwisie:

Bestiarium staropolskie

Bestiarium staropolskie

Publikacja obejmuje partie poświęcone zwierzętom lądowym (zarówno domowym, jak i dzikim) oraz stworzeniom wodnym. Pojawiające się w tych księgach krótkie charakterystyki poszczególnych gatunków, poprzedzające instruktarz dotyczący ich leczniczej użyteczności, należą do najwcześniejszych w piśmiennictwie polskim i jako takie stanowią ważne świadectwo ówczesnej wiedzy zoologicznej.

WIĘCEJ
Requiem_dla_Wroclawia_baner.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIĘCEJ
Nowe Ateny. Jadów i czartowskich zdrad matka Thessalia

Nowe Ateny. Jadów i czartowskich zdrad matka Thessalia

Benedykt Chmielowski

Jadów i czartowskich zdrad matka Thessalia to dotyczący magii rozdział z części trzeciej Nowych Aten – sławnej encyklopedii księdza Benedykta Chmielowskiego, wydanej drukiem w połowie XVIII wieku.

WIĘCEJ

Strona w przebudowie. W wypadku problemów z dotarciem do poszukiwanych informacji prosimy o kontakt mailowy: wydawnictwo@atutoficyna.pl

Oczami Mistrza i przyjaciół. Kuchnia Polska


Autorzy tekstów: Rafał Białek, Przemysław Bogucki, Piotr Gietner, Waldemar Hołówka, Tadeusz Hupa, Łukasz Kołodziej, Ryszard Konieczka, Emil Oleś, Mariusz Papuga, Krzysztof Parys, Rafał Pisarek, Grzegorz Pomietło, Adam Rybak, Mariusz Stolarski, Arkadiusz Szymański, Wojciech Szymański

 

Autorzy zdjęć: Małgorzata Zabokrzycka, Przemysław Mazurek, Filip Morawski

Był to kucharz nad kucharze, wszyscy uczestnicy tego spontanicznego zrywu, którego efektem jest ta książka, dają na to parol, czyli ręczą zawodowym honorem. Był znany i ceniony w całej gastronomicznej branży, przez wszystkich kolegów po fachu. I to właśnie oni, pod przewodnictwem Jego syna, Łukasza Kołodzieja, który na potrzeby tej książki przygotował dania według receptur Ojca, składają tutaj hołd wybitnemu szefowi kuchni – Lesławowi Kołodziejowi, tytułowemu Mistrzowi – prezentując współczesną kuchnię polska tak, jak On ją widział.




    15.00 PLN

    20.00 PLN

    w tym VAT 5%


    Dostępność: TAK

    ilość

    Open Access

     

    Używamy plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość. Kontynuując korzystanie z naszej strony, zgadzasz się z naszą polityką dotyczącą plików typu cookies.