Szukaj produktu:

Wpisanie znaku 'spacji' zainicjuje wczytanie podpowiedzi.

Chcesz skorzystać ze szczegółowej wyszukiwarki?
Kliknij tutaj.


Szukaj w serwisie:

4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIĘCEJ
7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINK DO KSIĄŻKI
3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

WIĘCEJ
Baner_Wojtucki1.jpg
6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINK DO KSIĄŻKI
5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIĘCEJ

Oficyna Wydawnicza ATUT działa od 1993 roku. Jest rozpoznawalna jako wydawnictwo specjalizujące się w publikacjach naukowych i popularnonaukowych oraz książkach związanych z szeroko rozumianym pograniczem kulturowym Dolnego Śląska. Czytelnik znajdzie w jej ofercie również wydawnictwa niemcoznawcze i czechoznawcze, książki w językach niemieckim, czeskim i angielskim oraz polską i zagraniczną literaturę piękną

Monika Witt, Wojciech Kunicki

Bildung Facetten der wissenschlaftlichten Kommunikation / OUTLET


Uwaga: egzemplarz pochodzący ze zwrotów. Sprawdź ⇒

Bildung. Facetten der wissenschaftlichen Kommunikation - Edukacja. Aspekty komunikacji naukowej to tom pokonferencyjny w języku niemieckim. Zawiera referaty wygłoszone w czasie międzynarodowej konferencji, która odbyła się w Nysie, a w której brali udział naukowcy z Niemiec, Polski i Republiki Czeskiej.

Tematem referatów są różnorodne aspekty niezwykle istotnego dla kultury niemieckiej pojęcia "Bildung" (tłumaczonego na język polski jako "ukształcenie", "kształcenie" lub "wykształcenie"), poczynając od jego interpretacji filozoficznych i literackich, poprzez historię aż po pragmatyczne aspekty związane z dydaktyką i metodyką nauczania. Tom nosi charakter interdyscyplinarny, a jego istotnym elementem są, nieodłączne dla tej serii, przyczynki nawiązujące do regionalnych aspektów historii kształcenia i szkolnictwa.
Wydanie tomu pokonferencyjnego zostało wsparte przez Fundację Współpracy Polsko-Niemieckiej.

 

 

    32.00 PLN

    63.00 PLN

    w tym VAT 5%


    Dostępność: TAK

    ilość

    Recenzje produktu

    Open Access

     

    Używamy plików cookies, aby zapewnić najlepszą jakość. Kontynuując korzystanie z naszej strony, zgadzasz się z naszą polityką dotyczącą plików typu cookies.